MorgoVent waterkerende dampopen folie voor Zutphens Ziekenhuis

Met de bouw van maar liefst 32.000 vierkante meter vloeroppervlak, verdeeld over zes bouwlagen, was de bouw van het nieuwe Gelre Ziekenhuis in Zutphen een gigantisch project. Het hele ontwerp- en bouwproces was complex en dynamisch. In het revolutionaire ontwerp is alles gericht op een optimale en flexibele zorgfunctie.

Vernieuwende bouwwijze zorgt voor kostenbesparing

Niet alleen het ontwerp, ook de bouwwijze was absoluut vernieuwend voor een omvangrijk bouwproject als dit. De gehele gelvelconstructie is opgebouwd uit prefab-elementen, die zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing en een buitengewoon snelle en overzichtelijke manier om de constructie op te bouwen. Om de gevel te beschermen is gekozen voor MorgoVent als waterkerende dampopen folie. Niet alleen kwalitatief, maar ook prijstechnisch een heel interessante waterkerende dampopen folie voor het nieuwe Gelre Ziekenhuis.

Unieke gevelconstructie voorzien van waterkerende dampopen folie

Het gevelsysteem bestaat uit een prefab binnenspouwblad, opgebouwd uit metalen C-stijlen en regels, die zijn afgewerkt met een sandwichplaat. Aan het binnenspouwblad zijn vervolgens de prefab gevelelementen gehangen die stuk voor stuk werden bekleed met de MorgoVent waterkerende dampopen folie. Tezamen fungeren ze als buitenspouwblad. De prefab elementen bestaan onder meer uit delen met houten beschietingen en bakstenen, waarbij de bakstenen aan speciale haken koud op elkaar worden opgehangen, zodat er geen voeg zichtbaar is. Door het gebruik van staalprofielen is een zeer stabiel en maatvast binnenspouwblad ontstaan.

Optimale bescherming volledig weggewerkt in de constructie

Ook al zit de gigantische hoeveelheid MorgoVent waterkerende dampopen folie uiteindelijk verborgen achter het plaatwerk, voor Morgo Folietechniek was dit een uniek project. In samenwerking met de betrokken partijen zijn we er goed in geslaagd te zorgen dat de gebruikte folies de constructie optimaal beschermen tegen invloeden van ons grillige Hollandse klimaat met wind, regen, kou, sneeuw en UV-straling.