Waar worden lateislabbe gebruikt?

Lateislabbe worden toegepast als waterkerende aansluiting tussen kozijnen en spouwmuren. Op plekken waar niet met steenwerk en isolatie wordt gewerkt en vocht de constructie kan binnendringen, gebruiken we speciale folie met een hoekprofiel om vocht en regenwater af te voeren. Ze vormen de perfecte water- en vochtkering.

Welke soorten lateislabbe zijn er?

Er zijn verschillende soorten en maten lateislabbe. Zo verschilt de profielkleur en zijn er harde en zachte neusprofielen. De slabben zijn vervaardigd uit een zeer zware kwaliteit PVC en voorzien van een extra versterkte lasnaad. Morgo Folietechniek heeft zowel lateislabbe met een hard, als met een zacht profiel. Daarnaast is het goed om te letten op vereisten die in jouw situatie uitkomst bieden. Zo zijn sommige lateislabbe ook: temperatuurbestendig, vochtbestendig en/of UV-bestendig.

Specificaties

✔ Waterkerend

✔ UV-gestabiliseerd

✔ Versterkte HF-lasnaad

✔ Leverbaar in verschillende kleuren

Een lateislabbe aanbrengen

Een lateislabbe wordt bevestigd door het hoekprofiel tegen het kozijn te plaatsen en de slab terug te vouwen. Vooral dit laatste is erg belangrijk. Het hoekprofiel dat bij het terugvouwen ontstaat zorgt er namelijk voor dat vocht automatisch wordt afgevoerd.

Andere waterkerende producten

Naast lateislabbe, zijn er diverse andere waterkerende producten. Zo levert Morgo Folietechniek ook waterkerende folies, geventileerde ondervorsten, EPDM, DPC en loodvervangers.