Dakfolie

Bij Morgo Folietechniek B.V. werken we constant aan het ontwikkelen van nieuwe bouwfolies die nog betere eigenschappen hebben en nog meer toepassingen mogelijk maken. We bieden een zeer uitgebreid assortiment dakfolies, geschikt voor zowel de binnen- als de buitenzijde van uw dak. U heeft daarbij keuze uit diverse varianten met uiteenlopende eigenschappen op het gebied van dikte, isolatiewaarde, UV-stabiliteit en brandwerendheid.

Wat is dakfolie?

Dakfolie is een folie dat vocht van buiten tegenhoudt. Het wordt aan de binnen- of buitenzijde van het dak aangebracht en voorkomt dat vocht het isolatiemateriaal bereikt. Er zijn vier soorten: damp-open folie, dampremmende, dampdichte en klimaatfolie. Het verschil zit in de manier van vochtregulatie. Sommige folies worden aan de koude zijde (de buitenkant) van het dak aangebracht, anderen aan de binnenzijde van het dak.

Onze dakfolie oplossingen

Om voor elk project de juiste oplossing te kunnen bieden, levert Morgo Folietechniek B.V. diverse dakfolie series. Een kleine greep uit ons assortiment:

  • MorgoTop Standaard

MorgoTop Standaard dakfolie is dé keuze voor grote projecten. Deze veelzijdige dakfolie, die ontwikkeld is voor de buitenkant van licht hellende daken, biedt een duurzame bescherming van de dakconstructie.

  • MorgoTop Solar

MorgoTop Solar is speciaal ontwikkeld voor toepassingen met een hoge temperatuur- en/of condensbelasting. Zo is het een prima keus in combinatie met zonnepanelen, metalen daken en zwarte dakpannen.

  • MorgoVent Metal

Zoals de naam al doet vermoeden is MorgoVent Metal ontwikkeld voor toepassingen in combinatie met metalen dakconstructies. Deze dakfolie beschikt over waterkerendheid klasse W1 en zorgt ervoor dat condenswater optimaal wordt afgevoerd.

Waarom dakfolie?

Zonder dakfolie kan condensatie in en door het isolatiemateriaal van een pand trekken, met ernstige vochtproblemen tot gevolg. Schimmel, houtrot en alle bijkomende gezondheidsklachten. Een tweede voordeel van een dakfolie is dat het niet alleen een vochtwerende werking heeft, maar ook warmte binnen houdt. Dit scheelt aanzienlijk in de energiekosten.

Kwalitatief hoogwaardige dakfolie

Bij Morgo Folietechniek B.V. streven we continu naar het leveren van de beste kwaliteit. Alle dakfolies die wij verkopen worden in ons eigen onderzoekslab aan grondige controles onderworpen. Zo worden eigenschappen als waterkerendheid, UV-stabiliteit en brandwerendheid onder extreme omstandigheden getest. Daarbij zorgen we ervoor dat onze producten stuk voor stuk aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen voldoen.

De juiste dakfolie voor elke toepassing

Morgo Folietechniek B.V. adviseert u graag over welke dakfolie het best geschikt is voor uw project. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de verwerking van onze producten, om toepassingsfouten en onnodige kosten te voorkomen. Onze mensen beschikken over een jarenlange ervaring en kennis op het gebied van bouwfolies en helpen u graag om de beste oplossing te vinden!