-

Dampdoorlatende folie

Er zijn verschillende soorten vochtregulerende folies die helpen om een gezond binnenklimaat in (kantoor)gebouwen en woningen te realiseren. Dampdoorlatende folies zorgen ervoor dat vocht van binnenuit naar buiten kan worden afgevoerd en tegelijkertijd hebben ze een waterkerende functie zodat vocht van buitenaf niet kan binnendringen in de dak- of wandconstructie. Bovendien voorkomen dergelijke folies windcirculatie in de achterliggende wolisolatie waarmee het energieverbruik van het gebouw wordt teruggedrongen. 

Waterkerende dampdoorlatende folie

In tegenstelling tot dampremmende folies, die worden toegepast aan de binnenkant van een dakconstructie of gevel, worden dampdoorlatende folies aan de buitenkant van de constructie gebruikt. Daar heeft deze folie een tweeledige functie. Enerzijds fungeert de dampdoorlatende folie als waterkering en tegelijkertijd dient het materiaal te 'ademen' zodat waterdamp van binnenuit naar buiten wordt afgevoerd. Het is namelijk onvermijdelijk dat ondanks het gebruik van dampremmende folies aan de binnenkant er vocht doordringt in de constructie vanwege talloze openingen die in de constructie gemaakt wordt ten behoeve van leidingen, ramen en doorvoeren. Het is cruciaal om dit vocht naar buiten af te kunnen voeren. Gebeurt dit niet dan zal het vocht condenseren in de constructie van het dak of de gevel, met als gevolg dat schimmels, houtrot en corrosie de constructie kunnen verzwakken.

Morgo Folietechniek is al jarenlang marktleider op het gebied van dampdoorlatende en dampdichte folies voor de bouw en biedt verschillende totaaloplossingen zoals met MorgoVent en MorgoTop.

Dampdoorlatende folie voor 'standaard' daken en gevels.

MorgoVent is een dampdoorlatende folie die veel wordt gebruikt voor 'standaard' daken als gevels. De waterkerende eigenschappen zijn uitstekend, terwijl de het ademende karakter ervoor zorgt dat vocht kan ontsnappen en het binnenklimaat aangenaam blijft. Daarnaast beschikt deze dampdoorlatende folie, net als alle andere folies van Morgo, over uitstekende mechanische eigenschappen waardoor onder meer regen en (stuif)sneeuw geen kans krijgen de achter- of onderliggende constructie aan te tasten.

Dampdoorlatende folie voor flauw hellende daken

MorgoTop is een dampdoorlatende folie die speciaal is ontwikkeld voor flauw hellende daken. Bij flauw hellende daken of een relatief open dakbedekking, zoals Oudhollandse pannen, hebben externe factoren, zoals regen, (stuif)sneeuw, temperatuur en UV meer kans de onderliggende constructie aan te tasten. De uit hoogwaardige kunststoffen opgebouwde MorgoTop folies bieden een optimale bescherming van de achterliggende constructie.

Direct naar MorgoTop Standaard - MorgoVent 110