-

Dampdichte folie

Het doel van een dampdichte folie is om vochtproblemen in constructies te voorkomen.

Een dampdichte folie met optimale vochtregulatie

Als we praten over een dampdichte folie dan zal dit over het algemeen betrekking hebben op zogenaamde dampwerende folies. Dit zijn speciale folies die aan de binnenkant van een dak- of gevelcontructie worden toegepast, zoals ProFol. ProFol is een dampdichte folie die op tal van plaatsen in de bouw wordt ingezet als dampremmer en die zowel als dampdichte folie voor daken en gevels toepasbaar is. Vocht in de constructie kan desastreuze gevolgen hebben en dus is het toepassen van een goed werkende dampremmende laag van ongekend belang. ProFol folies zijn vervaardigd uit onder andere polypropeen of polyethyleen. Polyethyleen is een materiaal met een zeer hoge dichtheid. Zo ontstaat een dampdichte folie voor optimale vochtregulatie.

Uitstekend geschikt als luchtdichting

Behalve het voorkomen, dan wel reguleren van vocht, kunnen de dampdichte folies ook uitstekend worden toegepast als luchtdichting in het kader van passief ofwel luchtdicht bouwen. ProFol is leverbaar in diverse varianten met elk zijn eigen specificaties. Van de relatief standaard ProFol PE tot en met de vochtvariabele ProFol Varia en de ProFol ISO Reflex, die behalve over een extra reflecterende, isolerende laag, over een interne wapening beschikt.

Meer weten over dampdichte folies

Wilt u meer weten over dampdichte folies of onze vele andere vochtregulerende bouwfolies? Morgo Folietechniek is al meer dan dertig jaar specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van folies voor de bouw. Van dak-, wand- en gevelfolies tot en met inpakfolies en vloerfolies. Al dan niet waterkerend, dampopen, UV-stabiel of isolerend. Voor iedere toepassing hebben wij de beste folieoplossing in huis. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Direct naar Profol PE - Profol Varia - Profol ISO Reflex